Mini hefdak Caravan

Na trekkerstentjes kwam een campertje, met de komst van de kinderen een vouwwagen. Na 15 vouwwagen jaren en de verhuizing van ons oudste kind naar een trekkerstentje zijn we toe aan een nieuwe kampeerstap.

Weer een camper of toch zo’n mini hefdak caravan, was onze eerste vraag. We hebben goede herinneringen aan onze Volkswagen Transporter camper. Indertijd hebben we de transporterbus van binnen volledig opgeknapt en dat herinneren we ons als een leuke klus. Grootste nadeel van het campertje is toch wel dat je een extra auto in onderhoud krijgt. Aan de vouwwagen hebben we de afgelopen jaren, behalve het vervangen van banden en lampjes, geen kosten gehad. Als het een caravan wordt willen we het rijgemak van de vouwwagen. Verdere wensen zijn, vanwege rugklachten, vooral een goed bed op wielen, buiten koken, snel reisklaar, maar ook geschikt voor een langer verblijf. Op zich moet dat geen probleem zijn want kamperen is voor ons vooral buiten zijn of evt. onder een tarp.

Vanwege vele goede redenen viel de keuze op een mini hefdak caravan, maar welke? Een Eriba,Rapido of een kip? De Rapido valt niet in de smaak, maar bij elke ontmoeting met een Eribaatje veerden we even op. We veren ook op als we ergens een kip kompakt 300 zien. We zijn vooral gecharmeerd van de achterdeur en de buitenkeuken van de KK300.

De zoektocht naar kleine hefdakcaravans start met een zoektocht naar Eriba’s. Wanneer ik op een aantal sites met KK300 klusprojecten stuit verleggen we de zoektocht naar de Kip.

Wij zijn vooral handig met verf en naald en draad en een schroevendraaier, maar we zijn zeker geen ervaren klussers. De Kip 300 lijkt zo simpel in elkaar te steken dat we het toch aandurven omop zoek te gaan naar een kluscaravan.