Kip ik heb je

Bij de zoektocht naar een geschikt exemplaar zijn de belangrijkste eisen; prijs, technische staat van het onderstel en natuurlijk geen rotte plekken en geen sporen van onkundig onderhoud. Het is vlak voor de zomervakantie 2013 en we willen er direkt mee op reis. Uiteindelijk vinden we in het noorden van Groningen een exemplaar dat aan onze wensen lijkt te voldoen..

Bij bezichtiging valt de caravan tegen. Het technische deel is prima, maar er zijn pogingen ondernomen om de boel waterdicht te houden met sileconenkit, de vloer zweeft en ik ontdek zelfs een rotte plek bij de handgreep rechtsvoor…

De aanschafprijs (€600,–) is te overzien, ik heb door alle informatie op het internet het beeld dat de benodigde klus te klaren is en gelukkig heb ik een heel handige vriend….

We kopen de wagen in de wetenschap dat we er dit jaar niet mee op vakantie kunnen. Op de terugweg merken we meteen dat de rij-eigenschappen prima zijn. Toch laten we de aanhanger technisch keuren. De keurmeester snapt de lol van het opknappen niet. Deze caravan is op…. Er moeten in ieder geval nieuwe banden op.

de vorige eigenaren
de vorige eigenaren

Met nieuwe banden vind de 3 meter lange kompakte hefdak caravan een plekje naast het huis en gaan wij, voor het laatst, met de vouwwagen op vakantie.