Restauratie en modernisering

Na de vakantie wordt de vouwwagen verkocht en starten we met het demonteren van de diverse lijsten. Zo moeten we goed kunnen zien of er nog verborgen gebreken zijn en bovendien kunnen we het mastiek vervangen. Oude mastiek verwijderen we met terpetine en de caravan wordt verder binnen en buiten met st Marks gesopt.
Nadat alle mastiek en silicone verwijderd is kan de
rotte plek gerestaureerd worden. Het rotte balkje en een deel van de binnenkant van de ‘boedelbak’ worden met een multitool verwijderd, waarna het zaakje (door de deskundige vriend, want ik heb dan toch echt uitsluitende linkerhanden) weer wordt opgebouwd. Dit keer met eikenhout.
Na deze transplantatie wordt de buitenkant in de grondverf gezet. Sudwest Allgrund primer hecht prima en is bovendien goed overschilderbaar ) http://www.nonpaintstore.nl/nl/verf/houtverf/alkydverven-etc- voor-hout/grondverf-voor-hout/sudwest-universele-grondverf-voor-meerdere-ondergronden- online-bestellen/allgrund-grondverf.html De KK 300 wordt ook aan de binnenkant van onder tot boven in de allgrund gezet

Naast het schilderwerk wordt ook het electriciteitsnet gemoderniseerd. Er komen extra stopcontacten (voor telefoonladers etc.) en de verlichting wordt vervangen door led. Ook het keukentje wordt aangepakt, we hebben via marktplaats een aantal leuke mod’s gezien (bijvoorbeeld met traanplaat), we hebben een tijdje gedacht aan vervanging van het gastoestel, maar besluiten uiteindelijk om het keukentje alleen te schilderen en de koppelingen van de slang te vervangen door

snelkoppelingen.(2 keer Losse pilaar snelkoppeling en 1 keer Snelkoppeling 1/4 Bu rechts http://www.gasproducten.nl/onderdelen/gas_onderdelen.htm ) . Met de snelkoppelingen kan je de keuken echt in een handomdraai van binnen naar buiten verplaatsen.

De zwevende vloer moest nog duidelijk aangepakt worden, maar over het resultaat zijn we zeer tevreden.

Voor de zomervakantie wordt een reistent(link) , luifel(link) en de vloer (link lijmsoort –bestelmogelijkheid

http://www.permacol.nl/website/permacol.asp?Lg=nl&Id=62 )

http://www.betuwe-recreatie.nl/vloerinjectie.html http://khmertube.khmerelite.ws/index.php/view/CFmt9fuN01A&searchsub=Caravan%20vloer%20i njecteren,%20met%20permapur%20zwevende%20caravan%20vloer.www.dms-service.nl aangepakt.

we starten met het demonteren van de diverse lijsten. Zo moeten we goed kunnen zien of er nog verdere verborgen gebreken zijn en bovendien kunnen we het mastiek vervangen. Oude mastiek verwijderen we met terpetine en de caravan wordt verder binnen en buiten met <a title=\”st marks\” href=\”http://www.beslist.nl/products/klussen/r/ontvetter-st-marc-express/\”>st Marks </a>gesopt. ![](st%20marc%20express.jpg?classes=float-right) Nadat alle mastiek en silicone verwijderd is kan de rotte plek gerestaureerd worden. Het rotte balkje en een deel van de binnenkant van de ‘boedelbak’ worden met een multitool verwijderd. Hierna wordt het zaakje (door de deskundige vriend, want ik heb op dit vlak echt onvoldoende vertrouwen in mijn twee linkerhanden) weer wordt opgebouwd. Dit keer met eikenhout. Niet alleen de balkjes worden vervangen. De hoek wordt flink versterkt.Vervolgens wordt vers mastiek aangebracht en het hoekframe wordt weer teruggeplaatst. Na deze transplantatie wordt de buitenkant in de grondverf gezet. Een volgende keer zal ik de gaten met een deuvel afdichten.  Het resultaat is een stevige vloer….zijn we zeer tevreden. Na de vakantie verwijder ik vrijwel alle lijsten en wordt de rotte plek aangepakt. Er wordt flink binnen en buiten met st Marks gesopt en met wasbenzine (?) wordt de mastiek verwijderd. De KK 300 gaat binnen en buiten van onder tot boven in de Allgrund ![](allgrund.jpg?classes=float-left) (Sudwest Allgrund is een oplosmiddelhoudende universele roestwerende hechtprimer voor o.a. op ijzer, staal, kunststof en aluminium.

Na droging is deze primer overschilderbaar met alle typen lakken. Verkrijgbaar in zes kleuren. Hittebestendig tot 100 graden Celsius.

Eigenschappen:

• Zeer snelle droging

• Snelle doorharding

• Snelle aanhechting

• Universeel overschilderbaar

• Roestwerend

• Goed schuurbaar

• Mooie vloeiing

• Goede dekking

• Blokvast

• Hiite bestendig tot 100C) 

http://www.nonpaintstore.nl/nl/verf/houtverf/alkydverven-etc-voor-hout/grondverf-voor-hout/sudwest-universele-grondverf-voor-meerdere-ondergronden-online-bestellen/allgrund-grondverf.html .

Binnen wordt het electriciteitsnet  gemoderniseerd. Er moet voldoende ruimte zijn voor telefoonladers en de verlichting wordt vervangen door led. 

Een laptop met een eyetv hybrid [https://www.elgato.com/en/eyetv/eyetv-hybrid] ![](kip%20eye-tv.jpg?classes=float-right) levert via digitenne NPO 1,2 en 3 en publieke radio. 

Ook de gasinstallatie wordt gemoderniseerd met o.a. snelkoppelingen  ![http://www.gasproducten.nl/onderdelen/gas_onderdelen.htm](snelkoppeling.jpg) <br>

Hierdoor kan je de keuken zonder problemen snel van binnen naar buiten kan verplaatsen. <br><center>

![](caravan%20buitenkeuken.jpg) </center>