1980 restauratie objecten

Tot twee keer heb ik voor € 600,- een restauratie object uit 1980 aangeschaft. De vormgeving, redelijk vierkant met hoogstens een schuine lijn, maakt het geschikte objecten voor de onervaren restaurateur. Nou ja, relatief dan, een auto is en blijft een redelijk complex aparaat. De caravan was een goede beginnersproject.

Maar hoe kom je er toe om voertuigen uit 1980 te gaan restaureren?

Na trekkerstentjes kwam een Volkswagen T3 campertje en met de komst van de kinderen een vouwwagen. Na 15 Alpenkreuzer jaren en de verhuizing van ons oudste kind naar een trekkerstentje waren we toe aan een nieuwe kampeerstap. We twijfelden lang tussen een campertje en een kleine caravan.

Op campings komen we gepimpte caravans tegen en we ontdekken websites zoals de hippe kip.

We kiezen voor een caravan, met het rijgemak van eem vouwwagen. Verdere wensen zijn, vanwege rugklachten, vooral een goed bed op wielen, snel reisklaar, maar ook geschikt voor een langer verblijf. 

Vanwege het rijgedrag (en de eisen van het rijbewijs) beperken we de keuze tot kleine hefdak caravans. Een Eriba, of een kip? De Rapido valt niet in de smaak, maar bij elke ontmoeting met een Eribaatje veren we even op. Ook de Kip Kompakt en vooral de kleine 300 met achterdeur spreekt ons aan.

Een paar jaar na het opknappen van de Kompakte Kip besluit ik toch een Volkswagen T3 transporterbusje aan te schaffen. In 2017 start ik mijn tweede restauratieproject. Deze restauratie is veel moeilijker en kost veel meer tijd en biedt veel meer uitdagingen.